Tuesday 28 October 2014

Οι εμπειρίες μου κατά το Βιωματικό Εργαστήρι Εκπαίδευσης Youth Ambassadors

02/02/2014


Ακολουθεί άρθρο από την Μαριλένα Λεβέντη μέλος της Ομάδας Youth Ambassadors σχετικά με τις εμπειρίες της κατά το εργαστήρι που έλαβε χώρα στις 25-26 Ιανουρίου 2014 στον Καλοπαναγιώτη. 

-------------------------------------------------------------------------------------

Της Μαριλένας Λεβέντη,

25-26  Ιανουαρίου 2014! Ένα σαββατοκύριακο στο Καλοπαναγιώτη, όχι όμως ένα συνηθισμένο 2ημερο. Σεμινάριο  Youth Ambassador!  Ένα 2ημερο γεμάτο εμπειρίες, ξεγνοιασιά και νέες ιδέες από νέους 20-35 χρονών! Μέρες σταθμός για φοιτητές και νέους από όλη την ελεύθερη  αλλά και κατεχομένη  Κύπρο αφού δεν βλέπαμε την ώρα που θα ξεκινούσαν οι δραστηριότητες.

Το ποθητό αυτό σαββατοκύριακο είχε ήδη φτάσει και όλοι οι Youth Ambassador  από όλη την ελεύθερη αλλά και κατεχομένη Κύπρο ήταν ήδη εκεί! Έτοιμοι για να ξεκινήσει η εκπαίδευση με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. 

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου όλοι είχαμε συγκεντρωθεί στα αγροτουριστικά καταλύματα στο Καλοπαναγιώτη. Με μια βαλιτσούλα γεμάτη όνειρα , κέφι και ιδέες με ανάμεικτα συναισθήματα με ανυπομονησία για τα  θέματα της συζήτησης. «Διαθρωμμένος Διάλογος »το κυρίως θέμα της εκπαίδευσης της ομάδας Youth Ambassador του Συμβούλιου Νεολαίας Κύπρου!

Η εκπαίδευση περιλάμβανε διαλέξεις και κυρίως δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης όπως και παιχνίδια γνωριμίας. Παρουσιαστήκαν τα καθήκοντα ενός Youth Ambasssador , τρόποι διάδοσης και ενημέρωσης διαθρωμμένου διαλόγου. Ακλούθησαν (debate)συζητήσεις αντιπαράθεσης στηριγμένες σε αποφάσεις και δηλώσεις, νέες ιδέες και διαδικασίες για ενημέρωση του κοινού για το διαθρωμμένο διάλογο. Συζητήσεις θετικών και αρνητικών αποφάσεων, συζήτηση κοινών αποφάσεων από προηγούμενη    ευρωπαϊκή σύνοδο και ο  σχολιασμός  τους . Οργάνωση ενός πλάνου για το διαθρεμμένο διάλογο, τρόποι ενημέρωσης , συμμετοχή σε διαβουλεύσεις.


Μέσα  από το όμορφο αυτό 2ήμερο οπού ήταν συναρπαστικό και αποδοτικό νέοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα άτομα από διαφορετικές επαρχίες να περάσουν όμορφα, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις περί αυτού του θέματος. Δεν μπορώ να περιγράψω  τα συναισθήματα μου για της υπηρεσίες, την φροντίδα την αγάπη αλλά και τις γνώσεις των εκπαιδευτών, συνόδων μας που απλόχερα όλοι μας χάρισαν δίνοντας το καλύτερο τους εαυτό.

Για μένα προσωπικά το να είμαι  youth Ambassador  είναι ένας όμορφος τίτλος που μου δίνει πολλές ευκαιρίες και παράλληλα εμπειρίες. Το 2ημερο αυτό ήταν μια όμορφη εμπειρία αλλά πιστεύω και για όλους μας αφού είχαμε συνδεθεί με τους υπόλοιπους συμπατριώτες μας, διασκεδάσαμε με την ψύχη μας και γνωρίσαμε ακόμη πιο πολλές πληροφορίες για το πώς να εκμεταλλευτούμε καλυτέρα το διαθρωμμένο διάλογο. Αυτό το 2ημερο θα είναι συνυφασμένο με την αγάπη μας και θα μας συντροφεύει με ωραίες αναμνήσεις για όλη μας τη Ζώη.

Ελπίζω να συνεχίζουν να γίνονται τέτοιες εκπαιδεύσεις 2ημερα γιατί πραγματικά αξιζει το κόπο.
Μαριλένα Λεβέντη 
Youth Ambassador at Cyprus Youth Council
Email : leventi.marilena@ucy.ac.cy
Twitter: https://twitter.com/msleventi
Facebook:   Marilena St.Leventi


No comments:

Post a Comment